Analýza hospodaření města Příbram - Vávrová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pucandlová, Miroslava; Matějka, Milan (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou hospodaření města Příbram v letech 2006 až 2010. Jejím úkolem je zhodnotit hospodaření a zjistit příčiny změn jednotlivých položek rozpočtu, majetku a zdrojů krytí. Na konci je zhodnocena investiční činnost města. Práce je rozdělena na dvě části, teoreticko-metodologickou a na ní navazující praktickou. Teoreticko-metodologická části se věnuje definování základních pojmů v oblasti obce, jejích orgánů, působnosti, rozpočtu a rozvahy města. Praktická část se pak věnuje uplatnění teoretických znalostí z první části. Zabývá se základními informacemi o městě Příbram, analýzou příjmů, výdajů, aktiv a pasiv a dále zhodnotí základní ukazatele finanční analýzy, rozpočtový výhled a investice. V závěru práce je celkové zhodnocení hospodaření města. Pro vypracování této práce byly použity rozpočty, zprávy o výsledku hospodaření a rozvahy z let 2006 až 2010
Vedoucí práce: Miroslava Pucandlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: územní samospráva; místní finance; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; regional administration; local finance; bachelor's theses