Spoločná poľnohospodárska politika Európskej únie a jej vzťah k vybraným rozvojovým krajinám - Fűzesséryová, Adriana (2012)
Cieľom bakalárskej práce je priblížiť vznik a vývoj Spoločnej poľnohospodárskej politiky Európskej únie, a na konkrétnej komodite demonštrovať vzťah k najmenej rozvinutým krajinám. Práca má päť kapitol. Prvá kapitola vykresľuje situáciu po druhej svetovej vojne, popisuje dôvody vzniku a samotný vznik Spoločnej poľnohospodárskej politiky. Druhá kapitola načrtáva vývoj CAP od prvej reformy v 80. rokoch až po poslednú plánovanú reformu. Cieľom tretej kapitoly je podať aktuálne číselné údaje. Štvrtá kapitola podáva základnú charakteristiku rozvojových krajín a taktiež základné údaje o ich poľnohospodárstve. Posledná, piata kapitola vykresľuje vzťah CAP k rozvojovým krajinám.