Spoločná poľnohospodárska politika Európskej únie a jej vzťah k vybraným rozvojovým krajinám - Fűzesséryová, Adriana; Neumann, Pavel, 1956-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cieľom bakalárskej práce je priblížiť vznik a vývoj Spoločnej poľnohospodárskej politiky Európskej únie, a na konkrétnej komodite demonštrovať vzťah k najmenej rozvinutým krajinám. Práca má päť kapitol. Prvá kapitola vykresľuje situáciu po druhej svetovej vojne, popisuje dôvody vzniku a samotný vznik Spoločnej poľnohospodárskej politiky. Druhá kapitola načrtáva vývoj CAP od prvej reformy v 80. rokoch až po poslednú plánovanú reformu. Cieľom tretej kapitoly je podať aktuálne číselné údaje. Štvrtá kapitola podáva základnú charakteristiku rozvojových krajín a taktiež základné údaje o ich poľnohospodárstve. Posledná, piata kapitola vykresľuje vzťah CAP k rozvojovým krajinám.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses