Zásadní hospodářské problémy Portugalska v letech 2007 až 2011 a možnosti jejich řešení - Burdová, Lucie (2012)
Práce se zabývá hospodářskými problémy Portugalska v letech 2007 až 2011 a možnostmi jejich řešení. První kapitola zachycuje vývoj portugalské ekonomiky na počátku nového tisíciletí. Druhá kapitola je zaměřena na dopady světové finanční a hospodářské krize na zemi a její veřejný dluh. V poslední kapitole jsou popsány zásadní hospodářské problémy, které v současnosti Portugalsko nejvíce trápí. Patří mezi ně problémy na trhu práce, nízká konkurenceschopnost a potíže se splácením veřejného dluhu.