Ocenění nemovitosti jako předmětu zástavy hypotečního úvěru - Braunová, Petra (2012)
Diplomová práce se zabývá oceňováním nemovitostí v souvislosti s hypotečním financováním. První kapitoly práce se věnují analýze trhu nemovitostí a stavu hypotečního financování v ČR. Druhá polovina se soustředí na specifika oceňování nemovitosti jako zástavy hypotečního úvěru. Poslední kapitolu práce tvoří praktický příklad ocenění bytového domu.