Analýza sítě stravovacích zařízení ve vybrané turistické lokalitě - Vítová, Jana (2012)
Práce se zabývá stravovacími službami a analyzuje síť stravovacích zařízení ve vybrané turistické lokalitě, konkrétně v historickém centru města Hradec Králové. Celá práce je rozdělena do pěti kapitol. První z nich popisuje stravovací služby, jejich význam, funkci a rozdělení. Druhá kapitola je věnována městu Hradec Králové, jeho charakteristikám, historii i jeho významu pro cestovní ruch. Třetí kapitola se zabývá charakteristikami sítě stravovacích zařízení v centru Hradce Králové. Následující kapitola podrobněji porovnává dvě vybrané provozovny a to na základě dotazníkového šetření i vlastního průzkumu. Závěrečná kapitola poté hodnotí a shrnuje zjištěné poznatky.