Projevy globalizace v české ekonomice (vybrané aspekty) - Bílková, Lenka; Jiránková, Martina, 1967-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato bakalářská práce pojednává o projevech globalizace v české ekonomice. Globalizace je velice významnou tendencí, která se v posledních desetiletích stále silněji projevuje ve světové ekonomice. Práce je zaměřena na ekonomickou dimenzi globalizace, projevy globalizace popisuji na příkladu České republiky. První kapitola je zaměřena na všeobecnou charakteristiku globalizace, jejího vývoje, příčin a atributů. Ve druhé kapitole rozebírám vybrané projevy globalizace v české ekonomice, konkrétně jsem se zaměřila na problematiku mezinárodního pohybu zboží, služeb, investic, pracovní síly a informací a na členství v mezinárodních organizacích. Třetí kapitola potom podrobněji analyzuje dva vybrané projevy globalizace (konkrétně zahraniční obchod a přímé zahraniční investice) a hodnotí jejich pozitivní a negativní dopady na ekonomiku České republiky.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses