Externí finanční analýza firmy Mountfield, a.s. - Pátková, Karolína (2012)
Tato práce se zabývá finanční analýzou společnosti Mountfield, a. s. v letech 2006-2010. Práci jsem rozdělila do dvou částí. V první, teoretické části určuji předmět a zdroje finanční analýzy, zmiňuji uživatele finanční analýzy a blíže pak popisuji jednotlivé ukazatele a metody využívané ve finanční analýze. V druhé části se nejprve věnuji krátkému představení společnosti Mountfield, a. s., poté aplikuji metody a ukazatele vysvětlené v části předchozí přímo na tuto společnost. Všechny důležité poznatky a doporučení jsou shrnuty v závěru práce.