Perspektivy rozšíření EU o Turecko - Skořepová, Kateřina; Adámková, Vlasta; Bartušková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce "Perspektivy rozšíření EU o Turecko" se zabývá situací okolo možného vstupu Turecka do Evropské unie. První kapitola se věnuje vzniku a vývoji Evropské unie. V druhé kapitole je popsána historie Turecka a současný politický a ekonomický stav země. Ve třetí kapitole je shrnut dosavadní vývoj vzájemných vztahů mezi Evropskou unií a Tureckem. Poslední kapitola se věnuje překážkám vstupu Turecka do Evropské unie. Každá z překážek je podrobně popsána, jsou zmíněny kroky podnikané k jejímu odstranění a nastíněn možný budoucí vývoj či řešení. V závěru jsou shrnuty všechny zjištěné skutečnosti.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses