Analýza bezbariérového cestovního ruchu ve vybrané destinaci - Svobodová, Lucie (2012)
Bakalářská práce se zameřuje na analýzu bezbariérového cestovního ruchu v Olomouckém kraji. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje základní pojmy jako cestovní ruch, sociální cestovní ruch, bezbariérový cestovní ruch a bezbariérový přístup. V praktické části se nachází seznámení se statistikou o počtu tělesně postižených v České republice, Olomouckém kraji a jednotlivých okresech kraje. Hlavní část se zaměřuje na analýzu služeb poskytovaných tělesně postiženým jako stravovací a ubytovací služby, doprava a na analýzu historických památek a kulturních událostí. Cílem práce je najít cestu jak informovat účastníky bezbariérového cestovního ruchu o možnostech cestování v Olomouckém kraji.