Obsahová analýza vybrané mediální kauzy - Daňková, Tereza (2012)
Bakalářská práce na téma Obsahová analýza vybrané mediální kauzy se věnuje článkům na téma tzv. prasečí chřipky vydaným dvěma českými internetovými deníky (Aktuálně.cz a Novinky.cz). Účelem této práce je kvantitativní i kvalitativní obsahovou analýzou zjistit, jaké je vyznění těchto článků. V první části práce jsou teoreticky vymezeny pojmy z oblasti médií, jejich obsahu a jejich výzkumu. Dále jsou charakterizována jednotlivá média a je stručně přiblíženo i téma zkoumaných článků. Druhá část se věnuje vlastní obsahové analýze článků a porovnávání jejích výsledků mezi zkoumanými médii.