Obsahová analýza vybrané mediální kauzy - Daňková, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Musil, Martin, 1976-; Novotná, Eliška, 1944- (2012)
Bakalářská práce na téma Obsahová analýza vybrané mediální kauzy se věnuje článkům na téma tzv. prasečí chřipky vydaným dvěma českými internetovými deníky (Aktuálně.cz a Novinky.cz). Účelem této práce je kvantitativní i kvalitativní obsahovou analýzou zjistit, jaké je vyznění těchto článků. V první části práce jsou teoreticky vymezeny pojmy z oblasti médií, jejich obsahu a jejich výzkumu. Dále jsou charakterizována jednotlivá média a je stručně přiblíženo i téma zkoumaných článků. Druhá část se věnuje vlastní obsahové analýze článků a porovnávání jejích výsledků mezi zkoumanými médii.
Vedoucí práce: Martin Musil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: masmédia; mediální komunikace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; mass media; communication in mass media; bachelor's theses