Komparace služeb nabízených v letecké dopravě na evropském, americkém a asijském kontinentu - Žahourová, Lenka (2012)
Tato práce se zabývá komparací služeb, které nabízejí letecké společnosti na třech světových kontinentech -- v Evropě, Americe a Asii. První kapitola vymezuje základní pojmy důležité pro další zpracování práce. Je zde stručně popsána historie letecké dopravy, její výhody a nevýhody, letecké společnosti a jejich členění. Hlavní částí této kapitoly je vymezení služeb nabízených v letecké dopravě, palubních i pozemních. Druhá kapitola stručně shrnuje současné trendy v letecké dopravě. Ve třetí kapitole jsou stanovena komparační kriteria a kriteria pro výběr leteckých společností, jejichž služby budou následně porovnávány. Ve čtvrté kapitole jsou nejprve uvedeny služby vybraných společností a následně je provedena jejich komparace.