Finanční analýza města Liberec - Šípek, Jan (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou finančního hospodaření obce na příkladu statutárního města Liberec v letech 2008-2010. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části vysvětluji základní pojmy týkající se charakteristiky obce, obecního rozpočtu, rozpočtové skladby a finanční analýzy. V návaznosti na teoretickou část je vypracována část praktická - finanční analýza obce. Na základě této analýzy posoudím hospodaření města a navrhnu doporučení, která by mohla hospodaření obce zlepšit