Důchodová reforma v České republice - Drýk, Martin; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Pícl, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Penzijní systém v České republice se vzhledem k demografickému vývoji a následným ekonomickým důsledkům zdá být nadále finančně neudržitelný, a proto bude potřeba navrhnout a provést důkladnější systematickou změnu. Diplomová práce bude na základě teoretického aparátu popisovat a analyzovat jednotlivé reformní možnosti, které z velké části vycházejí ze závěrů Bezděkovy komise. Zároveň se zaměří na alternativy, které prezentují politické strany, nebo které nám nabízejí zkušenosti ze zahraničí. Bude se zabývat i jednotlivými zúčastněnými skupinami, kterých se důchodový systém dotýká, obzvláště pak penzijními fondy a státem. Cílem práce bude podat ucelený pohled na problematiku důchodového systému a nastínit možná východiska.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses