Globalizační a multikulturní procesy v Evropě a jejich vliv na psychiku lidí - Tomíšek, Prokop (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá globalizačními a multikulturními vlivy v Evropě (resp. České republice) a jejich dopady na lidskou psychiku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Cílem teoretické části je popsat a vysvětlit pojmy globalizace a multikulturalismus i jejich možné dopady na společnost. Cílem praktické části je pomocí sběru a analýzy empirických dat potvrdit či vyvrátit hypotézy postulované na základě části teoretické. Hypotézy se věnují vnímaní vietnamské komunity tržnice SAPA v pražské čtvrti Písnice v okolí bydlícími Čechy.