Zdravotně postižení jedinci a jejich integrace do společnosti - Havlíček, Jan; Hubinková, Zuzana, 1971-; Zachariášová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na zdravotně postižené jedince a jejich integraci do společnosti. Hlavním cílem práce bylo zjistit, jaká je informovanost studentů vysokých a vyšších odborných škol ekonomického a zdravotnického zaměření v oblasti integrace zdravotně postižených a potvrdit či vyvrátit stanovené hypotézy. Teoretická část je zaměřena především na integraci v rodině, vzdělávání, resp. přípravě na budoucí povolání a při samotném zaměstnání zdravotně postiženého. Výzkum byl proveden prostřednictvím dotazníků směřovaných na zvolenou skupinu respondentů. Výsledky výzkumu jsou interpretovány v praktické části a byly konzultovány se zdravotně postiženými prostřednictvím rozhovorů. Většina stanovených hypotéz se potvrdila. Na závěr je uvedeno několik doporučení pro praxi, která by mohla pomoci zlepšit informovanost o životě a pomoci zdravotně postiženým. Tato doporučení nejsou jen úsudkem autora, ale vyplynula především z rozhovorů provedených se zdravotně postiženými.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses