Podnikatelský plán společnosti - Fuglová, Martina (2012)
Cílem diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu pro vrtulníkovou školu HELITOM s.r.o. První část práce je teoreticky zaměřená a je v ní vysvětleno, co to podnikatelský plán je, jaké jsou základní postupy k jeho sestavení. Dále teoretická část popisuje specifika podnikání v oboru vrtulníkového létání, především pak legislativu. Praktickou část práce tvoří samotný podnikatelský plán společnosti. V podnikatelském plánu byla provedena mimo jiné analýza konkurence a analýza možných rizik. V další části byl vypracován finanční plán, který je zpracován variantně pro tři možné scénáře budoucího vývoje.