Finanční analýza akciové společnosti Metrostav a.s. - Brodík, Martin (2012)
Hlavním cílem práce je posouzení finančního zdraví společnosti Metrostav a.s. s využitím metod finanční a ekonomické analýzy. Mezi hlavní cíle práce jsou zařazeny metody bankrotních a bonitních modelů a jejich využití v praxi.Dílčím cílem práce je aplikace nové metody Harryho Pollaka, která je zaměřená na hodnocení vitality podniku.