Rozvojová strategie v oblasti cestovního ruchu pro ZOO Chleby - Panušová, Petra (2011)
Diplomová práce se zabývá tvorbou rozvojové strategie v oblasti cestovního ruchu pro ZOO Chleby. Po zhodnocení významu zoologických zahrad v České republice následuje teoretická část, vztahující se zejména k problematice marketingu služeb cestovního ruchu. Práce se dále soustředí na komplexní analýzu vnějšího a vnitřního prostředí ZOO Chleby, zejména na zhodnocení konkurence a významu v rámci turistické oblasti Polabí. Stěžejní část analýzy pak tvoří vlastní marketingový výzkum, který zahrnuje dvě dotazníková šetření mezi potenciálními i stávajícími návštěvníky chlebské zoo. Závěrečná část je věnována formulaci jednotlivých částí rozvojové strategie, včetně nástrojů marketingového mixu a návrhu konkrétních opatření pro ředitele ZOO Chleby.