Vývoj ekonomiky Švýcarska v letech 2007 až 2011 - Šolcová, Michaela (2012)
Práce se zabývá ekonomickou situací Švýcarska v letech 2007 až 2011. Vývoj švýcarské ekonomiky je hodnocen základními makroekonomickými ukazateli v podobě růstu HDP, míry inflace, míry nezaměstnanosti či státního dluhu. V první kapitole je charakterizováno Švýcarsko především z geografického, politického a kulturního hlediska. Druhá kapitola se věnuje ekonomickému vývoji v novém tisíciletí a to konkrétně mezi roky 2007 a 2011. V poslední kapitole jsou shrnuty dopady krize na švýcarskou ekonomiku a to především na míru nezaměstnanosti, růst HDP či státní dluh.