Strategie rozvoje cestovního ruchu vybraného regionu -Středočeský kraj - Růžičková, Zlata (2011)
Diplomová práce byla zpracována s hlavním cílem přiblížit problematiku řízení destinace a analyzovat rozvojový potenciál, strategii rozvoje cestovního ruchu a navrhnout další možnosti rozvoje cestovního ruchu ve Středočeském kraji. Práce je rozdělena na praktickou a teoretickou část. Teoretická část vysvětluje základní pojmy a pojednává o problematice destinačního managementu. Praktická část obsahuje analýzu Středočeského kraje, strategii rozvoje cestovního ruchu a závěrečné zhodnocení současného stavu a rozvojového potenciálu kraje.