Stanovení hodnoty podniku Drůbežářský závod Klatovy, a. s. - Böhmová, Dana (2012)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Drůbežářský závod Klatovy, a. s. Oceňovaná společnost je druhým největším zpracovatelem drůbeže v České republice. Cílem práce je stanovit tržní hodnotu podniku k 30. 4. 2012. Ocenění je provedeno dvěma nezávislými metodami pro zajištění větší průkaznosti, konečný výrok o hodnotě je syntézou výsledků obou těchto nezávislých metod. Konkrétně je použita metoda DCF entity a metoda účetní hodnoty. V rámci obou metod bude zjištěna jak hodnota pro vlastníky, tak hodnota pro věřitele. Podnětem pro ocenění je případný budoucí prodej podniku v současnosti neznámému investorovi. Diplomová práce se člení do dílčích kapitol, a to do kapitoly profil společnosti, strategická analýza, finanční analýza, generátory tvorby hodnoty, finanční plán a ocenění podniku.