Stanovení hodnoty podniku Drůbežářský závod Klatovy, a. s. - Böhmová, Dana; Scholleová, Hana, 1964-; Mackenzie, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Drůbežářský závod Klatovy, a. s. Oceňovaná společnost je druhým největším zpracovatelem drůbeže v České republice. Cílem práce je stanovit tržní hodnotu podniku k 30. 4. 2012. Ocenění je provedeno dvěma nezávislými metodami pro zajištění větší průkaznosti, konečný výrok o hodnotě je syntézou výsledků obou těchto nezávislých metod. Konkrétně je použita metoda DCF entity a metoda účetní hodnoty. V rámci obou metod bude zjištěna jak hodnota pro vlastníky, tak hodnota pro věřitele. Podnětem pro ocenění je případný budoucí prodej podniku v současnosti neznámému investorovi. Diplomová práce se člení do dílčích kapitol, a to do kapitoly profil společnosti, strategická analýza, finanční analýza, generátory tvorby hodnoty, finanční plán a ocenění podniku.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses