Vstup Turecka do EU - Koláčková, Ivana (2012)
Cílem této práce je na základě Kodaňských politických a ekonomických kritérií posoudit připravenost Turecka na vstup do Evropské unie. Za tímto účelem je práce rozdělena na dvě hlavní části - politické a kulturní aspekty a ekonomická kritéria. Zvážen bude i vliv neuralgických bodů, tj. kurdské menšiny a kyperského problému.