Přímé investice a jejich vliv na ekonomiku země (vybrané aspekty) - Doležalová, Michaela (2012)
Bakalářská práce se zabývá přímými zahraničními investicemi. První kapitola pojednává o přímých zahraničních investicích obecně, vysvětluje základní pojmy a vývoj jejich toku v posledních letech. Druhá část se věnuje vybraným aspektům, vlivu přímých zahraničních investic na zaměstnanost a transferovým cenám. Poslední část této práce je zaměřena na Velkou Británii a toky zahraničních investic do této země a z této země do zahraničí. Cílem této bakalářské práce je analýza vlivu přímých zahraničních investic na ekonomiku obecně a poté na jednu zvolenou zemi -- Velkou Británii.