Přímé investice a jejich vliv na ekonomiku země (vybrané aspekty) - Doležalová, Michaela; Jiránková, Martina, 1967-; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce se zabývá přímými zahraničními investicemi. První kapitola pojednává o přímých zahraničních investicích obecně, vysvětluje základní pojmy a vývoj jejich toku v posledních letech. Druhá část se věnuje vybraným aspektům, vlivu přímých zahraničních investic na zaměstnanost a transferovým cenám. Poslední část této práce je zaměřena na Velkou Británii a toky zahraničních investic do této země a z této země do zahraničí. Cílem této bakalářské práce je analýza vlivu přímých zahraničních investic na ekonomiku obecně a poté na jednu zvolenou zemi -- Velkou Británii.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses