Komplexní zpracování rodinného finančního plánu. - Černochová, Martina (2012)
Osobní a rodinné finance jsou důležitou součástí života každého z nás. Problematiku peněz, jejich vydělávání, vydávání i zhodnocování řešíme dnes a denně. Přesto v České republice existuje obrovská finanční negramotnost, která způsobuje často neefektivní hospodaření s osobními financemi a špatná rozhodnutí týkající se volby finančních produktů. Cílem této diplomové práce je přehledně a srozumitelně popsat produkty na českém finančním trhu, princip jejich fungování a pravidla pro jejich využití a dát čtenářovi jednoduchý návod, jak postupovat při rozhodování ; o vlastních financích. V teoretické části této práce tedy popíši východiska, přehled produktů a v praktické části vytvořím na základě těchto poznatků tři konkrétní finanční plány pro tři konkrétní rodiny. V závěru zobecním navrhovaný postup.