Komplexní zpracování rodinného finančního plánu. - Černochová, Martina; Smrčka, Luboš; Slezáková, Dita; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Osobní a rodinné finance jsou důležitou součástí života každého z nás. Problematiku peněz, jejich vydělávání, vydávání i zhodnocování řešíme dnes a denně. Přesto v České republice existuje obrovská finanční negramotnost, která způsobuje často neefektivní hospodaření s osobními financemi a špatná rozhodnutí týkající se volby finančních produktů. Cílem této diplomové práce je přehledně a srozumitelně popsat produkty na českém finančním trhu, princip jejich fungování a pravidla pro jejich využití a dát čtenářovi jednoduchý návod, jak postupovat při rozhodování ; o vlastních financích. V teoretické části této práce tedy popíši východiska, přehled produktů a v praktické části vytvořím na základě těchto poznatků tři konkrétní finanční plány pro tři konkrétní rodiny. V závěru zobecním navrhovaný postup.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses