Ekonomický vývoj Bosny a Hercegoviny od počátku 90.let - Baštářová, Tereza (2012)
Cílem této bakalářské práce je ukázat dopady občanské války na stav ekonomiky v zemi a vysvětlit, jaké podmínky válka vytvořila pro možnost vstupu Bosny a Hercegoviny do Evropské unie. Práce se zabývá předválečným a válečným stavem v zemi a následnou účastí Světové banky a Evropské unie na obnově předválečného stavu. Dále nastiňuje přípravu Bosny a Hercegoviny k postupnému připojení k Evropské unii včetně úspěchů a neúspěchů při plnění stabilizačních a přístupových programů. Nakonec práce vyobrazuje dopady světové finanční krize a šedé ekonomiky na ekonomický stav Bosny a Hercegoviny.