Ekonomický vývoj Bosny a Hercegoviny od počátku 90.let - Baštářová, Tereza; Němcová, Ingeborg, 1957-; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem této bakalářské práce je ukázat dopady občanské války na stav ekonomiky v zemi a vysvětlit, jaké podmínky válka vytvořila pro možnost vstupu Bosny a Hercegoviny do Evropské unie. Práce se zabývá předválečným a válečným stavem v zemi a následnou účastí Světové banky a Evropské unie na obnově předválečného stavu. Dále nastiňuje přípravu Bosny a Hercegoviny k postupnému připojení k Evropské unii včetně úspěchů a neúspěchů při plnění stabilizačních a přístupových programů. Nakonec práce vyobrazuje dopady světové finanční krize a šedé ekonomiky na ekonomický stav Bosny a Hercegoviny.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses