Mikrofinance v EU - Odstrčilíková, Linda (2012)
Tato práce se zabývá uplatněním mikrofinancování v EU. Vysvětluje vztahy mezi nástroji, programy a iniciativami EU a přináší nejdůležitější informace o všech dostupných produktech jak pro potenciální poskytovatele, tak pro potenciální příjemce. Práce se zaměřuje především na Evropský nástroj mikrofinancování Progress a jeho podpůrné produkty. Obsahuje také stručný historický vývoj mikrofinancování, informace o financování mikroúvěrů v EU, příklady z praxe a kritiku mikrofinancování.