Farmakoekonomická analýza distribuce zdravotnického produktu CoreValve - Chaloupková, Aneta; Klečka, Jiří, 1966-; Kouřil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této diplomové práce je využití metod ekonomické analýzy při srovnávání nákladové efektivity průlomové technologie určené k léčbě aortální stenózy, a to katétrové implantace umělé chlopně CoreValve se stávajícími léčebnými postupy. Při vyhodnocování metod bylo použito veřejně dostupných zdrojů, které jsou do určité míry obecné a konkrétnější údaje nejsou, z důvodu neexistence nebo nedostupnosti, volně k dispozici. Tato práce položí teoretické základy k cílené analýze, provede analýzu produktu, PEST analýzu a nákladovou analýzu. Protože v České republice není známa pro tento druh léčby ochota pacientů za ni platit (koeficient WTP), není možné s jistotou potvrdit, že popsaná metoda léčby je nákladově efektivní, i když podle zpracované literatury, zabývající se touto problematikou v jiných státech, tomu tak je.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses