Podobnosti a odlišnosti Velké deprese a hospodářské krize v letech 2008 a 2009 - Moravcová, Marie; Czesaný, Slavoj, 1940-; Mládek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce je zaměřena na dvě největší hospodářské krize, které postihly svět za posledních sto let. Vzhledem k tomu, že obě krize mají několik společných i rozdílných rysů je hlavním cílem práce porovnat výsledky analýz obou krizí z hlediska identifikace jejich podobností a odlišností. Hlavním cílem je postižení specifik trendů makroekonomického vývoje a kontextů měnové a fiskální politiky v krizových dekádách. Empirická část diplomové práce je orientována především na ekonomiku Spojených států amerických. V metodickém přístupu k monitorování a analýze finanční a hospodářské krize je rozlišeno několik časových rovin. Jde o analýzu shodných rysů a heterogenit hospodářského cyklu v předkrizovém, krizovém a pokrizovém období.
Vedoucí práce: Slavoj Czesaný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses