ZAČLENĚNÍ MENŠIN NA ČESKÉM TRHU PRÁCE - Pišťák, Zbyněk (2010)
Diplomová práce pojednává o tématu "Začlenění menšin na českém trhu práce". Důraz je kladen především na menšinu romskou a vietnamskou. Začlenění těchto menšin na český trh práce má několik celospolečenských rozměrů jako je prevence kriminality, sociálního vyloučení a pasti chudoby. Práce se dotýká především teoretického vymezení postavení těchto menšin ve společnosti a společenských důsledků s tím spojených a možnosti řešení souvisejících problémů. Práce ve své praktické části především aplikuje teoretické poznatky, kdy jsou analyzovaná opatření kriticky zhodnocena, a je navrženo praktické opatření související s podporou sociálního podnikání. Dané menšiny jsou také vzájemně komparovány.