ZAČLENĚNÍ MENŠIN NA ČESKÉM TRHU PRÁCE - Pišťák, Zbyněk; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Říhová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce pojednává o tématu "Začlenění menšin na českém trhu práce". Důraz je kladen především na menšinu romskou a vietnamskou. Začlenění těchto menšin na český trh práce má několik celospolečenských rozměrů jako je prevence kriminality, sociálního vyloučení a pasti chudoby. Práce se dotýká především teoretického vymezení postavení těchto menšin ve společnosti a společenských důsledků s tím spojených a možnosti řešení souvisejících problémů. Práce ve své praktické části především aplikuje teoretické poznatky, kdy jsou analyzovaná opatření kriticky zhodnocena, a je navrženo praktické opatření související s podporou sociálního podnikání. Dané menšiny jsou také vzájemně komparovány.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses