Energetická závislost EU - stávající stav a návrh řešení - Hladíková, Andrea; Urban, Luděk, 1927-2013; Ševčíková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V první části své diplomové práce nejprve analyzuji energetické politiky šesti vybraných členských zemí (Francie, Německo, Itálie, Rakousko, Finsko a Česká republika) a vývoj snah o vytvoření společné energetické politiky v průběhu evropské integrace. Třetí kapitolu věnuji analýze energetické situace EU, především možnostem snížení silné vnější energetické závislosti Unie. V následující kapitole se zabývám analýzou světového trhu s energetickými surovinami a jeho (potenciálních) dodavatelů. V závěrečné kapitole rozebírám možnosti společné vnější energetické politiky EU jako prostředku k zajištění energetické bezpečnosti členských států EU.
Vedoucí práce: Luděk Urban
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses