Ocenění podniku BOSCH DIESEL s.r.o. - Dolníčková, Aneta (2012)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu společnosti BOSCH DIESEL s.r.o. k 1. 1. 2012 za účelem prodeje neznámému kupujícímu. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou popsány postupy a metody používané při oceňování podniku. Praktická část obsahuje strategickou a finanční analýzu, rozbor generátorů hodnoty, finanční plán a samotné ocenění. Hodnota firmy je stanovena pomocí metody diskontovaných peněžních toků, jako podpůrná metoda je využita metoda ekonomické přidané hodnoty.