Souvislosti hospodářského cyklu a vývoje na trhu s hypotéčními úvěry - Kábelková, Lenka; Czesaný, Slavoj, 1940-; Mládek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou souvislostí hospodářského cyklu a vývojem na trhu s hypotečními úvěry v období od roku 2000 do roku 2010. Zvláště se zaměřuje na problematiku efektivnosti měnové politiky a na analýzu hlavních determinantů, které vedly ke vzniku hypoteční krize. Cílem diplomové práce je posoudit determinanty úvěrového cyklu a jejich souvislosti s vývojem hospodářského cyklu. Budou zde analyzovány hlavní ukazatele, které ovlivňují úvěrový cyklus. Na základně získaných informací odpovím na otázku, zda by měla existovat nějaká strategie státu v oblasti bydlení a zda by se měla měnová politika řídit podle pravidel nebo spíše diskrečně. Z metodologického hlediska bude využita deskriptivní metoda, komparativní analýza, trendové linie a technika průměrných odchylek od trendu.
Vedoucí práce: Slavoj Czesaný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses