Heuristické algoritmy pro úlohu kurýrní služby - Kobzareva, Maria (2011)
Tato práce je věnována statickým a dynamickým úlohám kurýrní služby s jedním a více kurýry a možnostem řešení těchto úloh pomocí modifikovaných heuristických metod. K řešení úloh se v práci používá modifikovaná metoda nejbližšího souseda, dále modifikovaná vkládací metoda a modifikovaná metoda výměn. Hlavním přínosem této práci jsou aplikace, naprogramované v prostředí MS Excel, zpracované pomocí programovacího jazyku VBA (Visual Basic for Application), které mohou řešit statické a dynamické úlohy s jedním a více kurýry, a proto mohou být užitečné pro společnosti, které se zabývají kurýrními problémy.