Heuristické algoritmy pro úlohu kurýrní služby - Kobzareva, Maria; Fábry, Jan, 1967-; Pelikán, Jan, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce je věnována statickým a dynamickým úlohám kurýrní služby s jedním a více kurýry a možnostem řešení těchto úloh pomocí modifikovaných heuristických metod. K řešení úloh se v práci používá modifikovaná metoda nejbližšího souseda, dále modifikovaná vkládací metoda a modifikovaná metoda výměn. Hlavním přínosem této práci jsou aplikace, naprogramované v prostředí MS Excel, zpracované pomocí programovacího jazyku VBA (Visual Basic for Application), které mohou řešit statické a dynamické úlohy s jedním a více kurýry, a proto mohou být užitečné pro společnosti, které se zabývají kurýrními problémy.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses