Ocenění cestovní kanceláře Expecta, s. r. o. - Pončíková, Martina (2012)
Cílem diplomové práce "Ocenění cestovní kanceláře Expecta, s.r.o." je stanovit investiční hodnotu podniku pro účely budoucího prodeje. Nejprve je provedena strategická analýza, na jejímž základě jsou odhadnuty budoucí tržby. Následně je společnost analyzována z finančního hlediska. Použity jsou jednak klasické metody (př. horizontální a vertikální analýza účetních výkazů) a dále analýza EVA spolu s diagnostickým systémem finančních indikátorů "INFA". Získané informace z obou analýz jsou východiskem pro sestavení plánovaného výkazu zisku a ztrát a rozvahy. V poslední části práce je pak vypočtena investiční hodnota podniku pomocí výnosové metody pracující s ukazatelem EVA.