Ocenění cestovní kanceláře Expecta, s. r. o. - Pončíková, Martina; Neumaierová, Inka, 1960-; Beran, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem diplomové práce "Ocenění cestovní kanceláře Expecta, s.r.o." je stanovit investiční hodnotu podniku pro účely budoucího prodeje. Nejprve je provedena strategická analýza, na jejímž základě jsou odhadnuty budoucí tržby. Následně je společnost analyzována z finančního hlediska. Použity jsou jednak klasické metody (př. horizontální a vertikální analýza účetních výkazů) a dále analýza EVA spolu s diagnostickým systémem finančních indikátorů "INFA". Získané informace z obou analýz jsou východiskem pro sestavení plánovaného výkazu zisku a ztrát a rozvahy. V poslední části práce je pak vypočtena investiční hodnota podniku pomocí výnosové metody pracující s ukazatelem EVA.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses