Zvýšení propagace malých a středních podniků prostřednictvím vytvoření turistického klastru v Středočeském regionu - Pekárová, Dominika; Hartman, Ladislav; Antušák, Emil, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Tato diplomová práce ukáže, jak se díky vzájemné spolupráci v klastru můžou turisticky zaměřené malé a střední podniky podílet na zvýšené propagaci a vytváření tržeb v odvětví cestovního ruchu. Teoretická část představí několik základních definicí klastrů, dále se bude zabývat typologiemi klastrů a jejich charakteristikami. Posléze se teoretická část bude zabývat praktikami mapování a životním cyklem klastrové iniciativy. Poslední kapitoly shrnou přínosy klastrů a možnosti financování prostřednictvím EU dotačních programů. Praktická část je zaměřena na strategii vytvoření klastru cestovního ruchu v Středočeském regionu ČR. Součástí této strategie jsou využitelné příklady, jak se členové klastru můžou aktivně podílet na řízení a organizaci společných aktivit a projektů klastru. Provoz, organizační struktura, financování a podpora klastru jsou dalšími tématy, kterým se praktická část věnuje.
Vedoucí práce: Ladislav Hartman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses