Energetická politika EU a USA - komparace - Petrosyan, Lilit (2012)
Práce ppovádí komparaci energetických politik EU a USA. Porovnává energetické sektory dvou energetických celků a jejich cíle do budoucna. První kapitola určuje východiska pro komparaci energetikých politik obou regionů. Druhá kapitola srovnává energetické potřeby a realizaci energetické politiky v EU a USA. Třetí kapitola popisuje jednotlivé energetické zdroje a jejich význam pro energetiku. Závěrečná kapitola je věnována energetickým strategiím EU a USA.