Systém vzdělávání v organizaci - Valenová, Soňa (2012)
Diplomová práce je zaměřena na systém vzdělávání pracovníků francouzského pekařství. Společnost si nepřála být jmenována, a proto byla pro potřeby této diplomové práce nazvána Mr. Retail a.s. Úvodní část práce se teoreticky zabývá oblastmi vzdělávání a přístupy ke vzdělávání, podrobněji jsou zde také specifikovány povinnosti zaměstnavatele plynoucí z ustanovení zákoníku práce. Dále jsou s využitím příslušné odborné literatury objasněny jednotlivé fáze systematického cyklu vzdělávání, na jejichž základě je analyzován systém vzdělávání francouzského pekařství. Cílem práce je analyzovat proces vzdělávání v konceptu francouzského pekařství, navrhnout efektivní změny a systematizovat vzdělávání tohoto konceptu. Důležitou součástí analýzy je dotazníkové šetření, mapující potřeby a názory zaměstnanců v oblasti vzdělávání.