Fúze a akvizice - Bártová, Tereza; Krause, Josef, 1978-; Turnvald, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tématem této diplomové práce jsou fúze a akvizice. V teoretické části je uvedena podstata fúzí a akvizic, jejich historický vývoj, společně s příklady fúzí a akvizic nedávné doby, jak v České republice, tak i v zahraničním prostředí. Součástí je i výčet motivů, které vedou společnosti ke vzájemnému spojování. Závěrem teoretické části práce je uveden postup následovaný společnostmi s ručením, které se rozhodnou provést fúzi. V praktické části je nasimulován proces fúze dvou společností s ručením omezeným, čemuž předchází popis oboru podnikání obou zúčastněných firem a hlavní motivy jejich sloučení. Jádro praktické části spočívá ve vypracování návrhu dokumentů Projektu fúze sloučením a Smlouvy o fúzi a vyhotovení prognóz budoucího vývoje. Odpověď na otázku, zda-li je výhodné fúzi uskutečnit poskytuje predikce předpokládaného vývoje majetku, zdrojů jeho krytí a výsledku hospodaření nástupnické společnosti.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses