Diferenciace evropského integračního procesu - Svobodová, Tereza; Dubský, Zbyněk, 1974-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Hlavním cílem práce s názvem Diferenciace evropského integračního procesu je historický exkurz do problematiky diferenciace a flexibility ve vývoji vztahů mezi jednotlivými členskými zeměmi evropské integrace. V práci je provedeno srovnání vyjádření předních představitelů, která napomohla vytváření teoretického základu dané problematiky. Dále práce charakterizuje hlavní modely diferenciované spolupráce a zhodnocuje jejich dosavadní přínos a budoucí využití. S využitím teoretických poznatků pak práce analyzuje tři konkrétní příklady diferenciace v existujícím evropském integračním procesu.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses