Fungování směnáren v České republice - Coňková, Petra (2012)
Bakalářská práce popisuje fungování měnového trhu a směnáren obchodujících v České republice. Práce je rozdělena do tří částí. První kapitola se zabývá teorií měnového kurzu, vysvětluje a popisuje tvorbu měnového kurzu a přibližuje dění na součastném měnovém trhu. Druhá část práce je věnována české legislativě, která upravuje provoz směnáren. V posledním oddílu práce je popsán každodenní provoz směnárny.