Příspěvek k obraně realistické tradice v mezinárodních vztazích vůči konstruktivistické kritice - Čevela, David; Dubský, Zbyněk, 1974-; Sršeň, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
V této práci se věnuji analýze realistického paradigmatu a vybrané kritiky jeho postulátů ze strany sociálních konstruktivistů. Cílem práce je nalézt oblasti, ve kterých by mohlo docházet k dílčí syntéze těchto dvou pozic. V práci přicházím s návrhem interpretovat státy a potažmo mezinárodní vztahy jako sociální instituce, přičemž úlohou realistického paradigmatu zůstává odhalování jejich pravidel a zásad fungování.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses